Pikkusuolaiset riisipiirakka –suupalat

Gluteenittomista Moilas-karjalanpiirakoista saa helposti näyttäviä ja herkullisia pikkusuolaisia suupaloja. Pienet cocktailpala tyyliset karjalanpiirakkaherkut ovat varmasti yksi juhlapöydän katseenvangitsija ja oivaa pientä naposteltavaa esimerkiksi illanistujaisiin.

Ainesosat

Moilas gluteenittomia riisipiirakoita

PIRTEÄ SAVULOHITAHNA

100 g savulohta
1 pieni kevätsipuli varsineen silputtuna
1/2 hapokas omena pieninä kuutioina
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl ranskankermaa tai kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua (ja hieman raastettua sitruunankuorta)
1 tl omenaviinietikkaa
mustapippuria ja suolaa maun mukaan

PAREMPI KANANMUNATAHNA

4 kovaksi keitettyä kananmunaa
100 g raejuustoa
3 rkl majoneesia
1 rkl pieneksi silputtua ruohosipulia
mustapippuria ja suolaa maun mukaan

AURA- BROILERITAHNA

150 g kypsää broileria pienenä kuutiona
n. 50 g Aurajuustoa murusina
1 pieni kevätsipuli varsineen silputtuna
3 rkl maustekurkkua pienenä kuutiona
3 rkl majoneesia
3 rkl paksua maustamatonta jogurttia tai ranskankermaa
hieman kuivattua rakuunaa tai timjamia
mustapippuria ja suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Paista gluteenittomat Moilas-karjalanpiirakat pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa piirakat neljään osaan. Sekoita kunkin täytteen ainekset keskenään ja anna niiden maustua jääkaapissa puolisen tuntia. Pursota tai lusikoi savulohi-, kananmuna- tai aura- broileritahnaa paloille ja koristele tuoreilla yrteillä. Savulohitahnan päälle näyttävyyttä tuo myös mäti tai katkaravut.

Resepti ja kuva: Tinskun keittiössä -blogi

Käytetyt tuotteet: