Piparkakut

Herkulliset gluteenittomat piparkakut leivot Moilas Pulla&Munkki Mix -jauhoseoksesta.

Ainesosat

2 tl kanelia
1tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1/4 tl maustepippuria
1/2 dl fariinisokeria
1,5 dl tummaa siirappia
150 g voita
1 kananmuna
5 dl Moilas Pulla&Munkki Mix -jauhoseosta
1/2 tl soodaa

Riisijauhoa pöydälle leivontaan

 

Valmistusohje

Mittaa kattilaan mausteet, fariinisokeri, siirappi ja voi. Kiehauta koko ajan sekoittaen ja siirrä jäähtymään. Mittaa toiseen astiaan jauhot ja sekoita niiden joukkoon sooda. Sekoita kananmuna jäähtyneeseen siirappiseokseen ja lisää jauhot parissa erässä, sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Laita taikina jääkaappiin maustumaan vähintään 5 tunniksi tai yön yli.

Leivo pipareiksi. Ota taikinasta kerrallaan n. nyrkin kokoinen pala, pyöritä se jauhotetulla alustalla kiinteäksi palloksi. Kaulitse taikina ohueksi ja ota siitä muotilla pipareita.

Paista 200 asteessa n. 7 – 9 minuuttia, paistoaika vaihtelee pipareiden paksuuden ja uunin tehon mukaan.

Käytetyt tuotteet: