Moilas | Runebergin tortut

Runebergin tortut

Perinteiset Runebergin päivän herkut valmistat helposti Moilas Gluten-Free korppujauhojen avulla.

Ainesosat

100 g pehmeää voita tai margariinia
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl Moilas Gluten-Free korppujauhoja
1 dl mantelijauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl ksantaania
1/4 tl jauhettua kardemummaa
1 dl kermaa

Koristeluun: vadelmahilloa ja valkeaa sokerikuorrutetta

Valmistusohje

Sekoita keskenään korppujauhot, mantelijauho, perunajauho, ksantaani, leivinjauhe ja kardemumma valmiiksi kulhoon odottamaan.Vatkaa toisessa kulhossa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon kananmunat yksitellen molempien jälkeen voimakkaasti vatkaten. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä kerma. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi. Jaa taikina joko Runebergintorttuvuokiin tai muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Mikäli käytät metallisia vuokia, muista rasvata vuoat huolellisesti ennen kuin laitat taikinan vuokiin. Koristele jäähtyneet tortut vadelmahillolla ja valkealla sokerikuorrutteella (voit käyttää joko valmista sokerikuorrutetta tai valmistaa kuorrutteen sekoittamalla tomusokeria noin kahteen teelusikalliseen vettä, kunnes seos on sopivan paksua).

Ohjeen mukaisesta annoksesta tulee 6 korkeaa tai 8-10 matalampaa Runebergintorttua. Tortut eivät välttämättä tarvitse kostutusta, mutta halutessaan näitä voi kostuttaa ennen koristelua vedellä, johon on lisätty muutama tippa punssiaromia.

Käytetyt tuotteet: