Tuoksua ja
tunnelmaa!

Vuodet vierii, rypyt pysyy

Moilas-piirakat ovat suomalaisia klassikoita, joiden voimin on kastettu vauvoja, päästy ripille, kökötetty anoppilan kahvipöydässä ja hörpätty eläkekahvit ennen villiä vapautta.

Kuinka Suomi rakastui ryppyihin

Meidän leipomossamme uunituoreet riisipiirakat tuoksuivat jo 1960-luvulla. Kolme vuosikymmentä myöhemmin leipuri-Moilasille pälkähti ajatus: olihan se piirakka aika iso kädessä pidettäväksi ja kahvin kanssa syötäväksi. Mutta entä suupalamainen pakastepiirakka?

Kun uutuus saatiin kauppoihin, se oli menoa. Cocktailpiirakoista alettiin puhua tuttavallisesti ”moilasina”. Tänäänkin Moilas-piirakat leivotaan alkuperäisellä reseptillä. Yhtä mehevinä, yhtä maukkaina. Laita uuniin, niin nautit jo tuoksusta!

Juhlat tulossa?

Mitä tarjottavaa ylioppilasjuhliin, tupareihin tai illanistujaisiin? Moilas-piirakat toimivat aina, olipa juhla sitten pikkujoulu, valmistujaiset tai synttärit.

Cocktailpiirakan syntyaikaan muuta piirakan päällystettä kuin munavoita saatettiin kummastella. Tänään makumaailmoja on yhtä monta kuin herkkusuita. Piirakan päällä maistuu kinkkutäyte, savulohi- tai savuporotahna, avokadotäyte… Katso reseptisivuiltamme ideoita villiyrttitäytteestä lohi-katkarapumousseen.