Moilas | Burgerit italialaisittain

Burgerit italialaisittain

Raikas pesto maustaa hampurilaisen uudelle tasolle!

Valmistusohje

Gluteeniton burgeri italialaisittain

Ainesosat
• 4 kpl Moilas Gluten-Free Hampurilaissämpylöitä
• 400 g jauhelihaa tai vegaanista jauhelihaa / 4 kpl vegepihvejä
• 2 palloa mozzarellaa
• rucolaa
• 2 tomaattia
• pestoa, osta valmista tai tee itse: 1 ruukku basilikaa, 1 valkosipulinkynsi, 50 g parmesaania, 50 g pinjansiemeniä ja n. 0,5 dl oliiviöljyä
• suolaa, pippuria

Ota Hampurilaissämpylät sulamaan noin tunti ennen hampurilaisten täyttämistä.

Pestoa varten nypi basilikan lehdet kippoon. Lisää basilikan joukkoon yksi valkosipulin kynsi, 50 g parmesaania, 50 g pinjansiemeniä ja 0,5 dl hyvää oliiviöljyä. Hurauta pesto tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Peston voit valmistaa jo edellisenä päivänä maustumaan jääkaappiin.

Jaa jauhelija neljään osaan, ja muotoile siitä käsin neljä samankokoista pihviä. Paina pihvien keskelle kuoppa, sillä pihvit pullistuvat paistuessaan. Mausta pihvit reilusti suolalla ja pippurilla, ja grillaa pihvejä n. 2–3 minuuttia per puoli.

Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Paahda hampurilaissämpylät paahtimessa, grillissä tai kuivalla pannulla.

Kokoa hampurilainen levittämällä pohjan päälle ohut kerros pestoa. Laita pohjan päälle ensin rucolaa, pihvi ja sitten mozzarellaa ja tomaattia. Kruunaa täytteet kunnon annoksella pestoa, paina kansi kiinni ja nauti!

Käytetyt tuotteet: