fbpx Moilas | Burgerit italialaisittain ja herkkuhodarit karamellisoidulla sipulilla

Burgerit italialaisittain ja herkkuhodarit karamellisoidulla sipulilla

Raikas pesto maustaa hampurilaisen uudelle tasolle ja karamellisoitu sipuli tuo täyteläistä makua hodariin!

Valmistusohje

Gluteeniton burgeri italialaisittain

Ainesosat
• 4 kpl Moilas Gluten-Free Hampurilaissämpylöitä
• 400 g jauhelihaa tai vegaanista jauhelihaa / 4 kpl vegepihvejä
• 2 palloa mozzarellaa
• rucolaa
• 2 tomaattia
• pestoa, osta valmista tai tee itse: 1 ruukku basilikaa, 1 valkosipulinkynsi, 50 g parmesaania, 50 g pinjansiemeniä ja n. 0,5 dl oliiviöljyä
• suolaa, pippuria

Ota Hampurilaissämpylät sulamaan noin tunti ennen hampurilaisten täyttämistä.

Pestoa varten nypi basilikan lehdet kippoon. Lisää basilikan joukkoon yksi valkosipulin kynsi, 50 g parmesaania, 50 g pinjansiemeniä ja 0,5 dl hyvää oliiviöljyä. Hurauta pesto tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Peston voit valmistaa jo edellisenä päivänä maustumaan jääkaappiin.

Jaa jauhelija neljään osaan, ja muotoile siitä käsin neljä samankokoista pihviä. Paina pihvien keskelle kuoppa, sillä pihvit pullistuvat paistuessaan. Mausta pihvit reilusti suolalla ja pippurilla, ja grillaa pihvejä n. 2–3 minuuttia per puoli.

Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Paahda hampurilaissämpylät paahtimessa, grillissä tai kuivalla pannulla.

Kokoa hampurilainen levittämällä pohjan päälle ohut kerros pestoa. Laita pohjan päälle ensin rucolaa, pihvi ja sitten mozzarellaa ja tomaattia. Kruunaa täytteet kunnon annoksella pestoa, paina kansi kiinni ja nauti!

Gluteeniton herkkuhodari karamellisoidulla sipulilla

Ainesosat
• 4 kpl Moilas Gluten-Free Hot Dog Sämpylöitä
• 4 nakkia (soijanakit käyvät myös)
• karamellisoitua sipulia, tarvitset: 2 isoa sipulia, 3 rkl voita, 3 rkl sokeria, tilkka vettä
• dijonsinappia
• maustekurkkua kuutioituna
• rucolaa
• päälle koristeeksi chiliä

Ota Hot Dog Sämpylät sulamaan noin tuntia ennen täyttämistä.

Valmista karamellisoitu sipuli viipaloimalla sipulit. Sulata paistinpannulla voi, ja lisää joukkoon sipulit, sokeri ja tilkka vettä. Anna sipuleiden hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Kuutioi maustekurkku ja viipaloi chili.

Grillaa nakit ja paahda Hot Dog sämpylät kokonaisina tai lämmitä niitä mikrossa noin 15 sekuntia. Aseta nakki sämpylän keskelle. Lisää sitten rucolaa, ripottele päälle reippaasti karamellisoitua sipulia ja kuutioitua maustekurkkua. Mausta sinapilla ja viimeistele chilillä, nam!

Käytetyt tuotteet: