Juhlava Moilaskakku
Gluteenittomat riisipiirakat maistuvat kalan kanssa ja taipuvat vaikkapa kalaisan kakun muotoon.
Ainesosat
4 kpl valmiiksi paistettuja Moilas gluteenittomia riisipiirakoita
1 prk (150 g) savumuikkuja
200 g tuorejuustoa
2,5 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g smetanaa
1 tl sitruunapippuria
0,5 tl suolaa
1,5 dl tillisilppua
5 liivatelehteä
113 g merenmäti punaista mätiä (voit käyttää mitä mätiä haluat)
2 rkl punajuurimehua
2 rkl sitruunan mehua
4 keitettyä kananmunaa
KORISTELUUN
limeä
syötäviä kukkia
Valmistusohje
Leikkaa irtopohja kakkuvuokaan (n. 20-22 cm) leivinpaperi pohjalle.
Puolita gluteenittomat karjalanpiirakat kakkuvuoan reunoille. Yhdistä tuorejuusto ja smetana. Vispaa kerma ja lisää se massaan. Mittaa mausteet sekä tillisilppu massaan. Puolita massa kahteen astiaan. Laita toinen astia jääkaappiin. Laita 2 ½ liivatetta kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Kuumenna punajuurimehu ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateliemi 1. astiaan massan joukkoon ja kaada massa kakkuvuoan pohjalle. Laita kakkuvuoka ½ tunniksi pakkaseen. Kuori ja pilko kananmunat. Kaada öljy pois savumuikuista ja lisää kananmunien joukkoon. Pieni haarukalla muikkuja. Lisää muikku-kananmunahakkelus jähmettyneen kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin.
Laita loput liivatteet (2 ½) kylmään veteen väh. 5 minuutiksi. Kiehauta puristettu sitruunan mehu ja sulata liivatteet joukkoon. Ota jääkaapista 2. astia ja sekoita massan joukkoon ensin merenmäti ja seuraavaksi liivateliemi. Ota kakkuvuoka jääkaapista ja kaada nyt päällikerros kakkuvuokaan. Laita juhlava Moilaskakku takaisin jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia. Koristele kakku limellä ja syötävillä kukilla.
Resepti ja kuva: Saaranlautasella -blogi