Karpalo-suklaacookies

Rapea reunoilta ja pehmeän sitkeä sisältä, sellainen on täydellinen gluteeniton cookie!

Ainesosat

125 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
½ tl vaniljasokeria
1 kananmuna (jääkaappikylmä)
3/4 tl ruokasoodaa
2,75 dl Moilas Gluten-Free Pulla&Munkki Mixiä
65 g kuivattuja karpaloita
85 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Rouhi suklaa ja laita pakastimeen. Näin suklaahiput eivät sula heti uunissa.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, ja lisää joukkoon kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita jauhoihin sooda ja vaniljasokeri. Lisää jauhot taikinaan parissa erässä puulusikalla tai nuolijalla sekoittaen. Lisää suklaa ja karpalot, ja sekoita tasaiseksi. Pyöritä taikinasta käsin palloja, ja laita ne leivinpaperoidulle pellille. Litistä taikinapalloja hieman. Paista uunin keskitasolla 200 °C:ssa noin 10 minuutin ajan. Tarkkaile paistoa, paistoaika on aina uunikohtainen ja voi vaihdella.

Taikinasta tulee 9 isoa keksiä. Voit myös viilentää taikinan ennen paistoa jääkaapissa tai pakastimessa, jolloin keksit jäävät paksummiksi.

Käytetyt tuotteet: