Gluteenittomat korvapuustit resepti

Korvapuustit

Perinteinen korvapuusti on kahvipöydän suosikkipulla vuodesta toiseen. Korvapuustit on helppo valmistaa gluteenittomana!

Ainesosat

Pullataikina:
2,5 dl kädenlämpöistä vettä tai maitoa
25 g tuoretta hiivaa
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
75 g pehmeää voita / margariinia
6 dl Moilas Gluten-Free Pulla&Munkki Mixiä

Täyte: voita tai margariinia, sokeria ja kanelia
Voiteluun kananmuna ja koristeluun raesokeria

Valmistusohje

Liuota hiiva lämpimään veteen, ja lisää joukkoon kananmuna ja kardemumma. Sekoita taikinaan noin puolet jauhoista koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Älä kohota taikinaa vaan leivo siitä heti pullia.

Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen suorakaiteenmuotoiseksi, noin ½ sentin paksuiseksi levyksi. Huolehdi, että jauhoja on kaulinnan aikana koko ajan taikinan alla. Levitä taikinan päälle pehmeää margariinia ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Rullaa taikina tiukahkoksi rullaksi ja leikkaa rulla korvapuusteiksi vinoittain. Aseta pullat leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuutin ajan.  Voitele kohonneet pullat ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-17 minuuttia.

Käytetyt tuotteet: