Munkkirinkilät
Maukkaat munkkirinkilät valmistuvat helposti gluteenittomasta Pulla- ja Munkkimixistä. Munkit tarvitsevat vain yhden kohotuksen, joten leivonta on myös tavanomaista nopeampaa.
Ainesosat
2,5 dl kädenlämpöistä vettä tai maitoa
25 g tuoretta hiivaa
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
75 g pehmeää voita / margariinia
7,5 – 8 dl Moilas Gluten-Free Pulla- ja Munkkimixiä
Paistamiseen munkkirasvaa tai rypsiöljyä
Koristeluun sokeria
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää joukkoon kananmuna. Lisää kardemumma sekä noin puolet jauhoista koko ajan kevyesti sekoittaen. Lisää voi / margariini ja loput jauhot, vaivaa taikinaa voimakkaasti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutaman minuutin ajan. Älä kohota taikinaa vaan leivo siitä heti haluamasi munkkeja. Käytä pöydällä leivonnassa apuna gluteenitonta jauhoa (esim. riisijauhoa).
Hiero taikinasta kämmenten välissä ensin pyöreä pallo ja paina pallon keskelle jauhotetuin sormin reikä. Levitä reikää varovasti sormin suuremmaksi. Kohota munkkeja liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Kuumenna paistorasva kattilassa tai rasvakeittimessä n. 175 asteiseksi. Laita munkit varovasti paistumaan rasvaan. Kypsennä molemmilta puolilta n. 2 minuuttia per puoli.
Nosta munkit ritilän tai paperin päälle ja sokeroi välittömästi paiston jälkeen.