Parsahummus
Valmista Moilas Ciabattan ja Rouhean kaveriksi keväisen raikas parsahummus.
Ainesosat
4–6 henkilölle
Valmistusaika: 25 min
500 g vihreitä parsoja
2 rkl öljyä
1 pkt (380 g) säilykekikherneitä
1 pnt tilliä
3 rkl pinjansiemeniä
1 sitruunan mehu puristettuna
1 rkl tahinia
1 tl suolaa
1 tl jauhettua korianteria
½ rouhittua mustapippuria
vettä tarpeen mukaan
Lisäksi koristeluun:
öljyä
pinjansiemeniä
chilijauhetta
Valmistusohje
Huuhtele parsat ja napsauta niiden puinen kanta pois. Pyörittele parsat öljyssä ja paahda ne kypsiksi ja kauniin ruskeiksi (n. 5–10 min) 200-asteisessa uunissa tai airfryerissa. Anna parsojen jäähtyä ja leikkaa ne sitten pienempiin osiin.
Valuta kikherneiden neste pois ja huuhtele ne juoksevan veden alla.
Lisää kaikki raaka-aineet vettä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä pari ruokalusikallista kerrallaan, jotta saat hummuksesta tarpeeksi pehmeää ja sileää.
Tarjoile rapeiksi paahdettujen Moilas-leipien kanssa.