Vaniljainen raparperipiirakka

Alkukesästä sesongissa olevasta raparperista leivot herkullisen vaniljatäytteisen piiraan!

Ainesosat

Pohja:
3 dl Moilas Gluten-Free Pulla & Munkki Mix -jauhoa
1 dl tomusokeria
100 g voita
1 kananmunankeltuainen
(kylmää vettä)

Täyte:
noin 250 g raparperia
1 dl sokeria
200 g vaniljakreemiä (tai vaniljalla maustettua tuorejuustoa)
1 kananmuna

Valmistusohje

Sekoita jauhot ja tomusokeri kulhossa. Lisää huoneenlämpöinen voi sekä kananmunankeltuainen, ja sekoita reippaasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa muutama ruokalusikallinen kylmää vettä, jotta saat taikinasta notkeaa.

Painele taikina piirakkavuoan tai irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Painele taikinaan haarukalla reikiä ja laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Viipaloi raparperi ja lisää viipaleiden sekaan 0,5 dl sokeria. Anna maustua noin 10 minuuttia.

Sekoita vaniljakreemi, 0,5 dl sokeria ja kananmuna kulhossa. Levitä kreemi piirakkapohjan päälle ja asettele raparperiviipaleet kreemin päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat sen vuoasta.

Käytetyt tuotteet: