Vegaaninen pulla
Vegaaninen pullakin onnistuu helposti gluteenittomana Pulla & Munkki Mix -jauhosta.
Ainesosat
Taikina:
2½ dl lämmintä vettä
25 g tuoretta hiivaa
1 tl kardemummaa
2 tl tummaa siirappia
6 dl Moilas Pulla & Munkki Mix -jauhoseosta
75 g maidotonta margariinia
Pöydälle leivontaan gluteenitonta jauhoa (esim. riisijauhoa)
Voitelu ja koristelu:
1 tl tummaa siirappia
2 rkl kuumaa vettä
1 tl sokeria
raesokeria
Valmistusohje
Liuota hiiva lämpimään veteen ja lisää joukkoon siirappi ja kardemumma. Sekoita taikinaan noin puolet jauhoista koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Älä kohota taikinaa vaan leivo siitä heti pullia.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja hiero siitä tanko. Leikkaa tanko 10-13 haluamasi kokoiseen palaan ja hiero taikinapalat kämmenten välissä jauhoa apuna käyttäen pyöreiksi pulliksi. Mitä pidempään ja huolellisemmin hierot pullat, sitä tasaisempi on valmiiden pullien pinta. Anna pullien kohota lämpimässä paikassa (esim. pelti lämpimällä vedellä täytetyn tiskialtaan päällä) leivinliinan alla noin 30-35 minuutin ajan. Valmista voiteluun tarkoitettu seos pullien kohoamisen aikana. Liuota kuumaan veteen siirappi ja sokeri, sekoita tasaiseksi ja anna seoksen jäähtyä ennen sen käyttöä. Voitele kohonneet pullat vesi-sokeriseoksella ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 min. Tarkkaile pullien paistumista, sillä paistoajoissa voi olla uunikohtaisia eroja.