Moilas | Laivayhtiöt vaihtoivat klassikkopiirakan gluteenittomaan
Laivayhtiöt vaihtoivat klassikkopiirakan gluteenittomaan

Laivayhtiöt vaihtoivat klassikkopiirakan gluteenittomaan

Kaksi suurinta Itämerellä seilaavaa varustamoa vaihtoi aamiaisbuffetiensa klassikkotuotteen, cocktailpiirakan, kokonaan gluteenittomaan versioon. Normaalilla linjastolla tarjoiltava cocktailpiirakka on Tallink Siljalla ja Viking Linella nyt Moilas Gluten-Free Cocktailpiirakka, joka sopii niin gluteenittomaan kuin laktoosittomaankin ruokavalioon.

Erilaisten erityisruokavalioiden määrä on kasvanut viime vuosina, ja kuluttajat osaavat vaatia omaan ruokavalioonsa sopivia tuotteita ravintolassakin. Tämä tuo haasteita erityisesti buffet-tyyppisiin tarjoiluihin, joissa on palveltava samalla tarjonnalla suurta joukkoa asiakkaita.

Maku on aina ratkaiseva

Koska tuotenimikkeiden määrää ei voida kasvattaa loputtomiin, on löydettävä moniin ruokavalioihin sopivia tuotteita. Niissä on oltava kohdallaan niin maku, koostumus kuin hintapistekin. Laivayhtiöt Tallink Silja ja Viking Line löysivät leipomotuotepuolella ratkaisun Moilas gluteenittomasta Gluten-Free-tuotesarjasta.

– Valikoimaa uudistaessamme pyrimme aina löytämään parhaan mahdollisen tuotteen, joka sopisi monelle. Moilas pystyi tarjoamaan tähän hyvän vaihtoehdon aiemmin listallamme olleen, perinteisen Moilas Cocktailpiirakan tilalle, kertoo hankinnoista vastaava Marja Vihersaari Viking Linelta.

Kumpikin varustamo kertoo, että matkustajilta ei ole tullut palautetta uudesta tuotteesta.

– Negatiivisen palautteen puuttuminenhan on usein merkki siitä, että asiakkaat ovat tyytyväisiä. Epäilen, että tässä tapauksessa valtaosa ei ole edes huomannut tuotteen vaihtumista, mikä on tietysti merkki siitä, että olemme onnistuneet valinnassa, sanoo markkinointikoordinaattori Marek Pärn Tallink Siljalta.

Gluteenittomien tuotteiden edelläkävijä

  • Pieksämäkeläinen Moilas Oy on gluteenittomien tuotteiden edelläkävijä Suomessa ja Euroopassa. Perheyritys kehitti ensimmäiset gluteenittomat tuotteensa jo vuonna 1985.
  • Vuoden 2019 alusta Moilas on keskittynyt vain gluteenittomaan leivontaan. Yrityksen molemmat Pieksämäellä sijaitsevat tuotantolaitokset valmistavat vain luontaisesti gluteenittomia tuotteita.
  • Tavoitteena on kehittää leipomotuotteita, jotka vastaavat makunsa puolesta tavanomaisia tuotteita, mutta sopivat silti gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Kuvat lehdistökäyttöön: www.epressi.com/uutishuoneet/moilas-oy

Lisätiedot

Moilas Oy, myyntipäällikkö Jaana Heinonen, p. 050 5166722, jaana.heinonen@moilas.com

Moilas Oy on Pieksämäellä sijaitseva perheyhtiö, jonka palveluksessa työskentelee reilut 110 henkilöä. Yrityksen liikevaihto on noin 17 miljoonaa euroa. Moilas Oy on myös merkittävä leipomotuotteiden vientiyritys Suomessa. Viemme tuotteitamme tällä hetkellä 16 Euroopan maahan.

www.moilas.fi