Moilas | Moilas Oy:n vientiin tuntuva kasvu –sopimus Euroopan suurimman pakastetoimijan kanssa
Moilas Oy:n vientiin tuntuva kasvu –sopimus Euroopan suurimman pakastetoimijan kanssa

Moilas Oy:n vientiin tuntuva kasvu –sopimus Euroopan suurimman pakastetoimijan kanssa

Euroopan suurin pakasteruokia valmistava yritys Nomad Foods1) valitsi gluteenittomien pizzapohjiensa toimittajaksi pieksämäkeläisen Moilas Oy:n. Sopimus on merkittävä, sillä pizzoja leivotaan heille miljoonia kappaleita vuodessa. Samalla gluteenittomaan leivontaan erikoistuneen suomalaisen perheyrityksen asema kansainvälisillä markkinoilla vahvistuu olennaisesti.

Moilas Oy:n gluteenittomat pizzapohjat pääsivät tänä kesänä merkittävien brittikauppaketjujen valikoimiin, kun pakastetuotteiden Euroopan markkinajohtaja Nomad Foods valitsi leipomoyrityksen kumppanikseen. Jatkossa kaikki Nomad Foodsin UK:ssa ja muualla Euroopassa myymien gluteenittomien pizzojen pohjat ovat Moilas Oy:n valmistamia.

Kansainväliset markkinat ovat merkittävä osa pieksämäkeläisen perheyhtiön strategiaa, ja vientiä on kasvatettu erityisen määrätietoisesti viimeisten kymmenen vuoden ajan. Nyt sen osuus yrityksen liikevaihdosta on jo hieman yli puolet.

–Tuotteitamme viedään jo 16 maahan, ja uusia markkina-alueita kartoitetaan koko ajan. Juuri UK:ssa erityisruokavaliot ja gluteenittomuuden vaatimus lisääntyvät kovaa vauhtia, joten Nomad Foods -yhteistyö tuo meille merkittävää jalansijaa brittimarkkinaan, kaupallinen johtaja Marko Hammar kertoo.

Jo joka kymmenes kotitalous UK:ssa välttää gluteenia ruokavaliossaan, ja gluteenia sekä vehnää 15 % kaikista maan kotitalouksista2). Globaalilla tasolla gluteenittomien ja free from -tuotteiden markkina on ollut selvässä kasvussa viimeiset 10 vuotta. Diagnosoitujen keliakiatapausten määrä on noussut, ja hyvinvointiperusteinen gluteenittomuustrendi on samalla vahvistunut3). Ennusteiden mukaan trendi näyttää jatkavan kasvuaan tulevinakin vuosina. Gluteenittomien tuotteiden kategorioista merkittävin ovat leipomotuotteet.

Pitkäkestoisesta kumppanuudesta lisäarvoa kummallekin osapuolelle

Moilas Oy:n tavoitteena on pitkäkestoinen yhteistyö Nomad Foodsin kanssa, ja suunnitelmia tuotevalikoiman laajentamiseksi on jo vireillä. Sopimuksen saamista edelsi kahden vuoden vaativa työ koe-erineen ja testitoimituksineen.

–Meillä on hyvin tarkat kriteerit sopimuskumppaneillemme tuotteiden laadun ja koko tuotanto- ja toimitusprosessin osalta. Moilas Oy:n tarjooma tuo meille merkittävää lisäarvoa, joten olemme iloisia, että he pystyivät vastaamaan näihin vaatimuksiimme, Nomad Foodsilta kerrotaan.

Moilas on Euroopan vanhin gluteeniton leipomo, jossa on leivottu luontaisesti gluteenittomia tuotteita jo yli 30 vuoden ajan. Nykyään Moilas keskittyy vain gluteenittomiin tuoteisiin. Tällä hetkellä kaikki tuotteet leivotaan Pieksämäellä kahdeksalla tuotelinjalla kahdessa eri leipomossa.

1) Nomad Foods

    • Euroopan suurin pakastetuotteiden valmistaja, myyjä ja jakelija 14 % markkinaosuudella
    • Markkinajohtaja 10 maassa, suurimpia markkinoita Iso-Britannia, Italia, Espanja, Saksa, Ruotsi ja Ranska
    • Brändejä mm. Findus, Birds Eye ja Iglo
    • Liikevaihto n. 2 mrd €

Lähteet:

2) Mintel
3) Coeliac UK
4) Teepee Ltd, t/a HRA Food & Drink: 2017

Lisätiedot

Moilas Oy, kaupallinen johtaja Marko Hammar, p. 040 590 9031, marko.hammar@moilas.com

Moilas Oy on Pieksämäellä sijaitseva perheyhtiö, jonka palveluksessa työskentelee reilut 110 henkilöä. Yrityksen liikevaihto on noin 17 miljoonaa euroa. Moilas Oy on myös merkittävä leipomotuotteiden vientiyritys Suomessa. Viemme tuotteitamme tällä hetkellä 16 Euroopan maahan.

www.moilas.fi