Moilas | Vaasan ja Moilas yhteistyöhön, tuloksena gluteeniton tuoreleipävalikoima
Vaasan ja Moilas yhteistyöhön, tuloksena gluteeniton tuoreleipävalikoima

Vaasan ja Moilas yhteistyöhön, tuloksena gluteeniton tuoreleipävalikoima

Leipomoyhtiöt Vaasan ja Moilas ovat yhdessä luoneet Suomen leipämarkkinoille gluteenittoman tuoreleipävalikoiman, joka saapuu kauppoihin tammikuun lopulla. Leipomoyhtiöiden välinen tuotekehitysyhteistyö on laajuudessaan ainutlaatuinen Suomessa. Kahden oman alansa huippuosaajan taitojen yhdistäminen synnytti laadukkaat tuoreleipäuutuudet, jotka lupaavat muuttaa käsityksen gluteenittomista leivistä.

Vaasan Moilas Free From -leipäperhe koostuu aluksi kolmesta tuoreesta, tavallisesta leipähyllystä löytyvästä uutuudesta: kaura-pellavaleipä, tumma siemenpala ja tumma siemenlimppu. Leivät syntyivät Vaasan ja Moilas -leipomoiden tuotekehittäjien yhteistyönä, ja ne leivotaan Pieksämäellä, Moilas-leipomon täysin gluteenittomassa leipomossa.

”Yhteistyö yli rajojen, vaikka perinteisen kilpailijan kanssa, on nykyaikaa. Halusimme kehittää erinomaisen, tuoreen gluteenittoman leivän, joten oli luontevaa yhdistää voimat Suomen parhaan gluteenittoman leivän osaajan kanssa. Tuotekehittäjämme selvittivät yhdessä, miten tavallisen tuoreen ja gluteenittoman leivän parhaat puolet saadaan yhteen, sekä miten tuotteet saadaan toimitettua suoraan leipomosta kaupan hyllylle ilman pakastusta tai kaasupakkausta. Uskon, että lopputulos on mullistava paitsi kuluttajan, myös kaupan näkökulmasta”, kertoo kaupallinen johtaja Minna Cousins Vaasanilta.

Yhteistyön tuloksena syntyneet gluteenittomat tuoreleivät saapuvat vähittäiskauppojen leipähyllyihin tammikuun lopussa. Umpinaisten pakkausten ansiosta leivät toimitetaan normaalissa päivittäisessä tuotejakelussa ja kauppa voi myös hyllyttää Vaasan Moilas Free From -leivät tavalliseen leipähyllyyn ilman kontaminaatioriskiä.

”Gluteenittomassa leivonnassa on aivan omat haasteensa, joiden voittamiseen Moilas on keskittynyt jo 35 vuoden ajan. Meistä onkin tullut erittäin osaava gluteenittomien erityisruokavaliotuotteiden leipoja. Vaasan taas on suomalaisen leipähyllyn innovaattori, joka tunnetaan laadukkaasta konseptoinnista, tuotannosta ja jakelusta. Yhteistyössämme näkyy ja maistuu molempien monipuolinen osaaminen ja voimavarat, mikä palvelee suoraan kuluttajaa”, kertoo Moilas Oy:n kaupallinen johtaja Marko Hammar.

Vaasan Moilas Free From -leivät eivät sisällä lainkaan vehnän, rukiin tai ohran proteiinia, eli gluteenia. Tuoreleipävalikoima on tarkoitettu paitsi keliaakikoille ja gluteeniherkille, myös monille muita erityisruokavalioita noudattaville sekä vehnää ja ruista vältteleville kuluttajille.

”Yhteistyömme ansiosta pystymme tarjoamaan erittäin laadukkaat gluteenittomat leivät päivittäin tuoreena kaikkialle Suomeen. Uutuudet tulevat muuttamaan käsityksen gluteenittomista leipomotuotteista”, Hammar lupaa.

Lisätietoja:
Minna Cousins, kaupallinen johtaja, Vaasan Oy, puh. 040 553 4949 tai minna.cousins@vaasan.com
Marko Hammar, kaupallinen johtaja, Moilas Oy, puh. 040 5909031 tai marko.hammar@moilas.com

Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 600 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä viidessä leipomossa eri puolilla Suomea ja tehtävänämme on vahvistaa leipomotoimialan elinvoimaisuutta Suomessa. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat, Vaasan Taika ja Vaasan Kauratyynyt. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 187 miljoonaa euroa. www.vaasan.fi

Moilas Oy on Pieksämäellä sijaitseva perheyhtiö, jonka palveluksessa työskentelee reilut 110 henkilöä. Yrityksen liikevaihto on noin 17 miljoonaa euroa. Moilas Oy on myös merkittävä leipomotuotteiden vientiyritys Suomessa. Viemme tuotteitamme tällä hetkellä 16 Euroopan maahan. www.moilas.fi