Moilas | Vuoden gluteeniton tuote -kilpailun tulokset julkistettiin: Voittaja on Moilas Gluten-Free Tumma Pyöreä
Vuoden gluteeniton tuote -kilpailun tulokset julkistettiin: Voittaja on Moilas Gluten-Free Tumma Pyöreä

Vuoden gluteeniton tuote -kilpailun tulokset julkistettiin: Voittaja on Moilas Gluten-Free Tumma Pyöreä

Keliakialiiton vuosittaisen kilpailun parhaasta vuonna 2021 lanseeratusta gluteenittomasta tuotteesta on voittanut Moilas Gluten-Free Tumma Pyöreä (3 kpl / 240 g).  Moilas Oy:n koko henkilöstö iloitsee kunniasta. Voittoa lokakuussa 2021 lanseeratulle tuotteelle enteili harvinaisen laaja myönteinen palautetulva kuluttajilta.

Palkinto jaetaan vuoden aikana erityisen paljon ilahduttaneelle gluteenittomalle tuotteelle. Ehdotuksia voivat tehdä sekä kuluttajat että yritykset; lopullisen valinnan tekee kilpailuraati.

– Tuotetta ehdottaneet kehuivat leivän makua, joka muistuttaa hyvin paljon perinteistä ruisleipää, markkinoinnin asiantuntija Marjo Jokinen Keliakialiitosta kuvailee.

– Asetimme tavoitteeksemme luoda gluteenittoman tuotteen, joka maultaan vastaisi ruispalaleipää. Tuotekehitysprosessi vaati todella paljon kokeiluja sekä uusien raaka-aineiden viitseliästä testaamista, jotta maku ja rakenne saatiin kohdalleen. Nyt voimme kuitenkin sanoa onnistuneemme täysin, Moilas Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Jaana Heinonen iloitsee.

– Tuotteen saama myönteisen palautteen määrä on ollut ennennäkemätön. Sen perusteella voimme todeta, että erityisesti keliaakikot ovat voineet saada nautinnollisia makukokemuksia, joihin eivät itsekään aiemmin uskoneet. On aivan mahtavaa kyetä tarjoamaan kuluttajillemme nyt myös ruispalatyylinen makuelämys! Tällaiset onnistumiset vievät aina myös koko yrityksen toimintaa eteenpäin, Heinonen kiteyttää.

Moilas Gluten-Free Tumma Pyöreä on suomalaisen makumaailman ytimessä

Uutuudelle haettiin tummien palaleipien tyyppistä rakennetta, joka ei ole tiivis, ja jossa suutuntumaa tuovat rouheet. Ravitsemuksellisesti tavoitteena oli runsaskuituisuus. Aidosti tumma ja sopivan miedosti hapan ovat ominaisuuksia, joita suomalaiset ruisleivän korvaajalta hakevat. Onnistumisesta on todella iloittu paitsi kuluttajien, myös Moilas Oy:n koko henkilöstön kesken.

Kiitetyn maun lisäksi Moilas Gluten-Free Tummassa Pyöreässä täyttyi toinenkin keskeinen tavoite: tuotteen ainesosaluettelo saatiin melko lyhyeksi, mikä on gluteenittomassa leivonnassa aina haasteellista pehmeyden ja tasaisen rakenteen kannalta.

Ulkopuoliset koemaistajat eivät olleet uskoa, että tuote oli gluteeniton, vaan sitä luultiin ruisleiväksi.

– On mahtavaa, että myös kuluttajat ovat jo tässä lyhyessä ajassa ottaneet tuotteen omakseen. Voimme siis iloita myös hyvän tuotteen hyvästä myynnistä. Kuluttaja on äänestänyt – uutuus nousi hyvin nopeasti heti yhdeksi kärkituotteistamme, kertoo Jaana Heinonen.

Kuluttajapalautteet sen kertovat

 Moilas Oy on saanut uutuudesta kaikkien aikojen myönteisimmät kuluttajapalautteet. Ainoastaan nopeasti tyhjenevät hyllyt ovat harmittaneet.Esimerkkejä kuluttajapalautteista:

 Hei, Halusin vain tulla sanomaan, että törkeän hyvä tää teidän uusi Tumma pyöreä. Älkää muuttaako siinä mitään! Täydellistä saada ruisleivän makuista leipää näin 17vuoden keliaakikkona olemisen jälkeen.
Yst. Noora       

 Hei! Haluaisin kehua teidän uutta leipää, Tumma pyöreää. Aivan täydellinen tumman hapanleivän maku ja koostumus. Kehittäjätiimille kiitos ja kumarrus. Minulla ollut keliakia yli 20 vuotta ja isälläni yli 50 vuotta, ja tätä olemme kaivanneet ruisleivän tilalle. En olisi uskonut, että leivän syöminen voisi olla näinkin tunteellinen kokemus. Pienistä asioista se ilo koostuu. Kiitokset siitä teille!
Terveisin, Heidi

Lisätiedot

Myynti- ja markkinointipäällikkö Jaana Heinonen, jaana.heinonen@moilas.com , 050 516 6722