Moilas | Moilas Oy:lle tavoitellun BRC-standardin paras AA-luokitus
Moilas Oy:lle tavoitellun BRC-standardin paras AA-luokitus

Moilas Oy:lle tavoitellun BRC-standardin paras AA-luokitus

BRC (Brand Reputation Compliance) on kansainvälinen, Isosta-Britanniasta lähtöisin oleva elintarviketurvallisuusstandardi. Moilas sai joulukuussa alalla harvinaisen AA-luokituksen, kun BRC-standardin saaminen jo kaikkiaan on erittäin vahva saavutus. Moilas Oy:n tuotannosta 50 % menee vientiin, ja sen asiakkaana on esimerkiksi Euroopan suurin pakastetoimittaja Nomad Foods. Gluteenittomiin tuotteisiin erikoistunut Moilas Oy on hionut olosuhteitaan huippukuntoon pitkäjänteisellä työllä: suuret asiakkaat ovat tehneet vaativia auditointeja Pieksämäen leipomoissa jo vuosia.

 – Kun yhtiöllä on BRC-standardi, ei tarvitse sen enempää selitellä tuoteturvallisuudesta kansainvälisissäkään neuvotteluissa. Olemme tehneet johdonmukaista ja tarkkaa työtä koko henkilöstön kanssa jo kauan, ja tulokset ovat selkeät, kaupallinen johtaja Marko Hammar tiivistää.

BRC-auditoinnin lisäksi samalla auditoitiin AOECS-standardi. Sen virheetön suorittaminen vahvistaa Moilas-tuotteiden turvallisen gluteenittomuuden ja oikeuttaa eurooppalaiseen AOECS-keliakiamerkkiin.

Standardi auditoidaan uudelleen vuosittain

BRC-standardin ytimessä on koko yrityskulttuuri: aito tuoteturvallisuus voi syntyä vain sekä johdon että koko henkilöstön vahvalla osaamisella ja sitoutumisella. Kaikkien tuotannon ja sen osa-alueisiin liittyvien prosessien täytyy olla tarkoin suunniteltuja ja siten myös toistettavissa. Mahdollisiin poikkeamiin reagoiminen on sekin suunniteltu etukäteen.

– Elintarvikealalla vaatimukset ovat aina erityiset. Erityisruokavaliotuotteisiin erikoistuneessa yhtiössämme turvallisuus vaatii luonnollisesti poikkeuksellisen paljon. BRC-standardi on todella merkittävä saavutus, mutta vielä merkittävämpinä pidän asioita sen takana: ansaitsemme luokituksemme kerran vuodessa uudelleen. Kun koko henkilöstömme on sitoutunut tuoteturvallisuusajatteluun pitkäjänteisesti, voimme suhtautua tulevaisuuteen luottavaisesti, iloitsee tuotantojohtaja Aki Väisänen.

Kaiken takana yhtiön alkuperäiset arvot

Moilas Oy:ssä korostetaan yhtiön perinteisiä arvoja osana kaikkea laadukasta tekemistä: rakkaus, rehellisyys ja hyvät raaka-aineet heijastuvat sekä arkiseen toimintaan että pitkän linjan kuluttaja- ja asiakasvaatimusten täyttämiseen.

– Gluteenittomien tuotteiden kysyntä on osa jatkuvasti kasvavaa globaalia hyvinvointitrendiä. Vientimme kasvaa yrityskulttuurimme, osaamisemme ja hyvien kumppanuuksiemme kautta. Korkealle jalostetut tuotteet myös jättävät runsaasti veromarkkoja Suomeen. Mahdollisuuksia on paljon odottamassa, ja BRC-turvallisuusstandardin haltijalle uusienkin neuvotteluiden käynnistäminen on aina yksinkertaisempaa, Marko Hammar toteaa.

Lisätiedot

Moilas Oy, kaupallinen johtaja Marko Hammar, p. 040 590 9031, marko.hammar@moilas.com
Akvamariini, Pia Jännes, p. 040 5038 571, pia.jannes@akvamariini.fi

BRC-standardi: https://www.brcgs.com/about-brcgs/
AOECS, eurooppalainen keliakiamerkki: https://www.aoecs.org/

Kuvat lehdistökäyttöön

www.epressi.com/uutishuoneet/moilas-oy