Riisipiirakat nokkospestolla ja paahdetuilla kirsikkatomaateilla
Pääraaka-aine superterveelliseen ja herkulliseen pestoon löytyy useimmilta läheltä ja ihan ilmaiseksi. Riisipiirakalle loistavasti sopivan levitteen täydentävät uunissa paahdetut, maukkaat kirsikkatomaatit.
Ainesosat
NOKKOSPESTO:
1 pkt Moilas gluteenittomia riisipiirakoita
1 l tuoreita nokkosenlehtiä (n. 2 dl ryöpättynä)
4 rkl pinjansiemeniä
4 rkl parmesaanijuustoa raasteena
2 rkl sitruunan mehua
0,5 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
PAAHDETUT KIRSIKKATOMAATIT:
250 g rasia kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
3 tl valkoista balsamicoa
1 tl ruokosokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kerää nokkosenlehdet puhtaasta kasvuympäristöstä. Nokkosen parhaimmat ja ravinteikkaimmat osat ovat pienet ja tuoreet, kirkkaanvihreät latvaversot.
2. Huuhtele nokkoset ensin kylmässä vedessä ja upota ne sitten kattilaan kiehuvaan veteen. Kun vesi alkaa taas kiehua, keitä nokkosia 30-60 sekuntia.
3. Kaada vesi pois ja pysäytä kypsyminen laskemalla nokkosten päälle kylmää vettä. Purista lopuksi ylimääräinen vesi pois.
4. Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla hetki niin, että ne ruskistuvat hieman. Laita pieni osa paahdetuista pinjansiemenistä sivuun koristelua varten.
5. Yhdistä ryöpätyt nokkoset ja muut nokkospeston ainesosat ja sekoita tehosekoittimella tasaiseksi levitteeksi.
6.Pese, kuivaa ja puolita kirsikkatomaatit. Aseta ne pieneen uunivuokaan halkaistu puoli ylöspäin.
7. Sekoita oliiviöljystä, balsamicosta, sokerista, suolasta ja mustapippurista kastike ja valuta se tasaisesti tomaattien päälle.
8. Paahda tomaatteja uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 min. Voit samalla kertaa lämmittää myös sulaneet riisipiirakat.
9. Levitä riisipiirakoille nokkospestoa, asettele päälle kirsikkatomaatteja ja koristele pinjansiemenillä. Tarjoile.
Kuva ja resepti: Tuli nälkä -blogi