Moilas | Perheyritys vuodesta 1955

Moilas yrityksenä

Suomen suurin
gluteeniton leipomo

 • Konsernin liikevaihto n. 19 Me
 • Viennin osuus
  liikevaihdosta n. 50 %
 • 16 vientimaata
 • n. 90 työpaikkaa
  Suomessa
 • Moilas-hyvää
  vuodesta 1955
 • Gluteenitonta leivontaa
  vuodesta 1985

tunnusluvut vuodelta 2022

Maukasta kasvua konsernin leivissä

Moilas Oy on yksi Suomen suurimmista yksityisistä leipomoista, gluteenittomien leipomotuotteiden markkinajohtaja ja vientimenestyjä.

Vuonna 1955 syntynyt Moilas on perustajasuvun omistama perheyritys, jonka pääkonttori on siellä missä juuretkin: Pieksämäellä. Savossa Järvisuomen maisemissa sijaitsee kaksi gluteenitonta Moilas-leipomoa.

Kestävät arvot

Hallituksen puheenjohtajana toimii perustajaperheen poika Juha Moilanen, jolle leipuriäiti Saimin antama ohje on ollut elämän mittainen motto. ”Rakkaudella, rehdisti ja hyvistä raaka-aineista. Se periaate ohjaa toimintaamme myös tulevaisuudessa”, Juha Moilanen korostaa.

Perinteistä muistuttavat erityisen laaja ja monipuolinen piirakkavalikoimamme, josta löytyy niin paistovalmiita kuin lämmitettäviä cocktail- ja riisipiirakoita jokaiseen ruokailuhetkeen.

Gluteenitonta vuodesta 1985

Moilas on aina tarttunut rohkeasti uusiin mahdollisuuksiin. Gluteenittomuuteen panostimme ennen muita, ja menestys on avannut gluteenittomuudelle paikan strategiamme ytimessä.

Olemme Suomen suurin gluteeniton leipomo, jonka gluteenittomiin tuotteisiin luottavat keliaakikot, vilja-allergiset ja tulehduksellisia suolistosairauksia sairastavat. Rinnalle on tullut myös uusia ostosyitä. Yhä useampi kuluttaja tarvitsee ja arvostaa täyttä vehnättömyyttä.

Vientiä ja sopimusvalmistusta

Gluteenittomien leivonnaispakasteidemme vientimaita ovat muun muassa Ruotsi, Norja, Tanska, Irlanti, Iso-Britannia, Hollanti, Unkari, Italia ja Viro. Suomeen leivomme omien brändituotteidemme lisäksi sopimusvalmistustuotteita ja valmistamme leivonnaispakasteita myös ammattikeittiöille.

Teknologia takaa pakasteille tuoreuden ja lisäaineettomuuden

Tuotantoteknologiamme edustaa alan terävintä kärkeä. Pakastamme tuotteet uunituoreina, heti ripeän jäähdytyksen jälkeen. Näin tuote säilyttää kuljetuksen ja hyllyajan aikana optimaalisen tuoreutensa – ilman lisäaineita! Kuluttajan kädessä Moilas-herkku on aina parhaimmillaan.