Sydämelliset villiyrttipiirakat
Hauskat sydämen muotoon leikatut piirakat saavat makunsa suoraan luonnosta villiyrttien muodossa.
Ainesosat
2 pss Moilas gluteenittomia riisipiirakoita
voisulaa piirakoiden voitelemiseen
1 l tuoreita nokkosenversoja
vettä nokkosten ryöppäämiseen
1 pkt (200g) maustamatonta tuorejuustoa
100 g aurinkokuivattua tomaattia
1 valkosipulinkynsi
suolaa ja mustapippuria myllystä
villiyrttejä (vuohenputki/poimulehti/käenkaali) koristeluun
Valmistusohje
Sulata ja paista piirakat ohjeen mukaan. Voitele paistetut piirakat voisulalla ja anna niiden jäähtyä.
Leikkaa puolet piirakoista viistosti oikealta vasemmalle ja puolet vasemmalta oikealle ja asettele palat vastakkain sydämen muotoon.
Kerää tuoreita nokkosenversoja puhtaalta paikalta, huuhtele versot ja ryöppää ne nopeasti (n.1 min) kiehuvassa vedessä. Valuta ryöpätyt nokkoset lävikössä.
Laita nokkoset, tuorejuusto, aurinkokuivatut tomaatit, valkosipulinkynsi, ripaus suolaa ja mustapippuria tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Voit valmistaa tahnan myös sauvasekoittimella.
Lusikoi valmis tahna pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden piirakoiden päälle.
Koristele piirakat villiyrtein.
Kuva ja resepti: Viljattoman vallaton -blogi