Feta-tomaattitahna
Muistatteko vielä muutaman vuoden takaisen somehitin uunifetapastan? Uunissa pehmennyt mausteisen lempeä fetatomaattitahna taipuu paitsi herkulliseksi pastakastikkeeksi, niin se sopii myös mainiosti dippailuun vaikkapa illanistujaisiin. Tee iso vuoallinen uunifetatahnaa ja tarjoile se paahdetun gluteenittoman leivän kuten Kaura100 tai Täysjyväkauraviipaleiden kera.
Ainesosat
Uunifetatahna ( kahdelle )
200 g fetajuustoa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 punainen chilipalko
valkosipulia oman maun mukaan
1 iso rasia kirsikkatomaatteja
pippuria ja ripaus suolaa
basilikaa
Valmistusohje
Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. Pilko chili ja valkosipuli ja laita fetan päälle. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa. Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja anna paahtua vielä noin 10 minuuttia. Alkuperäinen uunifetapastan resepti: Liemessä