Piparikupit luumumoussella
Juhlavat piparikupit sopivat mainiosti itsenäisyyspäivän ja joulun juhlapöytään!
Ainesosat
1 pkt Moilas Gluten-Free Piparkakkutaikinaa
2 1/2 dl vispikermaa
1 prk mascarponea
1 prk luumumarmeladia
tomusokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan
koristeluun kuivattuja luumuja
Valmistusohje
Vispaa kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja luumumarmeladi. Mausta tarvittaessa tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Laita mousse jääkaappiin tekeytymään.
Kaulitse sulanut piparitaikina ja leikkaa siitä tavalliseen tapaan piparimuotilla pipareita. Käännä metallinen 12 kappaleen muffinipelti väärinpäin. Asettele paperiset muffinivuoat muffinipellin kohoumien päälle. Asettele piparkakut niiden päälle niin, että paistuessaan ne jäävät kupin muotoon. Piparikupit voi tehdä myös muffinivuossa pellin sisällä, jolloin tulee pieniä kuppeja.
Paista pipareita uunin keskitasolla 200 °C:ssa noin 5-8 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä jäähtyneet piparikupit luumumoussella. Koristele piparimurulla ja pieneksi pilkotuilla luumuilla.