Moilas | Panzanellasalaatti

Panzanellasalaatti

Kevyen ja herkullisen Panzanella-salaatin voi helposti tehdä gluteenittomana. Leiväksi sopii mikä tahansa vaalea gluteeniton leipä, josta voi leikata kuutioita kuten vaikkapa Vaasan Moilas Free From Täysjyväkauraviipaleet.

Ainesosat

1 kg erilaisia tomaatteja
1 paprika
1/2 tl sokeria
2 tl suolaa
340 g vaaleaa gluteenitonta leipää
1 pieni shalottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl balsamicoa
1/2 dl basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
pippuria

Valmistusohje

Mittaa oliiviöljy, balsamico, suola, sokeri, valkosipuli ja mustapippuri kulhoon. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Kuutioi sipuli, paprika ja tomaatit ja lisää kastikkeen joukkoon marinoitumaan. Kuutioi leipä ja paista se pannulla tai grillissä, niin että leipäkuutiot saavat vähän väriä. Lisää leipäkuutiot muiden aineiden joukkoon, sekoita ja ripottele päälle basilikaa.
Nauti!