Gluteeniton Runeberginkakku
Miksi leipoa pieniä Runebergintorttuja, kun sen sijaan voi leipoa yhden ison Runebergin tortun? Tästä riittää syötävää isommallekin poppoolle – on siis hyvä syy kutsua kaverit päiväkahville!
Ainesosat
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl Moilas Gluten-Free Korppujauhoja
1 dl piparimuruja Moilas-Gluten Free piparitaikinasta
1 dl mantelijauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3/4 dl maitoa
2-3 tippaa karvasmanteliaromia
Päälle vadelmahilloa sekä sokerikuorrutusta, jossa 1 dl tomusokeria ja 3 tl sitruunamehua
Valmistusohje
Paista ensin piparit ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Murustele jäähtyneet piparit pieneksi muruksi ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet maidon ja karvasmanteliaromin kanssa vatkattuun seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele leivontavuoka (halkaisija 22-24 cm) kevyesti margariinilla tai voilla ja ripottele vuokaan vähän korppujauhoja. Lisää taikinaseos vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Voit kokeilla hammastikulla kakun kypsymisasteen.
Anna kakun jäähtyä ja sekoita sillä aikaa sokerikuorrute tomusokerista ja sitruunamehusta. Koristele lopuksi kakku sokerikuorrutteella ja vadelmahillolla.