Skagen-leipä
Moilas Tumma Leipä on oivallinen kaveri katkarapuskagenille.
Ainesosat
5 annosta
150 g katkarapuja
0,5 dl majoneesia
1 rkl ranskankermaa
1 rkl tuoretta tilliä
2 tl sitruunan mehua
2 rkl mätiä
valkopippuria ja tarvittaessa suolaa
Lisäksi koristeluun:
mätiä ja tilliä
Valmistusohje
Anna katkarapujen ja mädin niiden sulaa yön yli jääkaapissa, kelmulla peiteltynä. Valuta katkaravut hyvin, ja painele kevyesti siivilää vasten ettei katkarapuihin jää nestettä. Pakastemäti kannattaa valuttaa suodatinpaperin läpi siivilässä. Pienennä katkaravut veitsellä pienemmäksi. Sekoita majoneesi ja ranskankerma joukkoon ja mausta sitruunamehulla, valkopipurilla sekä tillillä. Lisää skageniin lopuksi valutettu mäti. Tarkista maku, monesti mäti on suolaista, jolloin lisää suolaa ei välttämättä enää tarvita. Nostele lusikalla reilusti täytettä leipäsiivun päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele mädillä ja tillillä.