Yrttiset tofurieskat
Resepti neljälle.
Ainesosat
4 kpl Moilas Free From Rieskaa
Chimichurri-yrttitahnaa (katso resepti)
200 g savustettua tofua
sydänsalaattia
muutama retiisi
Valmistusohje
Chimichuri:
2 kpl valkosipulin kynttä
1 dl lehtipersiljaa
1 dl tuoretta korianteria
1 dl oliiviöljyä
1/2 kpl tuoretta chiliä
3/4 tl suolaa
1/2 tl savupaprikajauhetta
1 rkl sitruunan mehua
Hienonna valkosipuli, lehtipersilja, korianteri ja oliiviöljy blenderissä tai sauvasekoittimella tahnaksi. Poista chilistä siemenet ja silppua hienoksi. Lisää chili yrttitahnaan ja sekoita. Mausta tahna suolalla, savupaprikalla. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunan mehu.
Leikkaa tofupala pitkittäin puoliksi kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi. Paahda palat kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Leikkaa paahdetut tofupalat puoliksi suorakulmaisiksi kolmioiksi. Levitä tofuille chimichurria ja siirrä hetkeksi maustumaan.
Kokoa rieskat: Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Levitä rieskojen päälle kerros chimichurria. Laita päälle ensin sydänsalaatin lehti ja sitten tofupala. Koristele retiisillä.
Resepti: keittiömestari Dominic Brown, B&B Korsman Hanko