Moilas | Parsahummus

Parsahummus

Valmista Moilas Ciabattan ja Rouhean kaveriksi keväisen raikas parsahummus.

Ainesosat

4–6 henkilölle
Valmistusaika: 25 min

500 g vihreitä parsoja
2 rkl öljyä
1 pkt (380 g) säilykekikherneitä
1 pnt tilliä
3 rkl pinjansiemeniä
1 sitruunan mehu puristettuna
1 rkl tahinia
1 tl suolaa
1 tl jauhettua korianteria
½ rouhittua mustapippuria
vettä tarpeen mukaan

Lisäksi koristeluun:

öljyä
pinjansiemeniä
chilijauhetta

Valmistusohje

Huuhtele parsat ja napsauta niiden puinen kanta pois. Pyörittele parsat öljyssä ja paahda ne kypsiksi ja kauniin ruskeiksi (n. 5–10 min) 200-asteisessa uunissa tai airfryerissa. Anna parsojen jäähtyä ja leikkaa ne sitten pienempiin osiin.

Valuta kikherneiden neste pois ja huuhtele ne juoksevan veden alla.

Lisää kaikki raaka-aineet vettä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä pari ruokalusikallista kerrallaan, jotta saat hummuksesta tarpeeksi pehmeää ja sileää.

Tarjoile rapeiksi paahdettujen Moilas-leipien kanssa.

Käytetyt tuotteet: