Moilas | Laatu ja sertifikaatit

Leipuriäidin viisaudella

Laadulla on meidän talossamme aidot juuret. Leipomomme perustaja Saimi Moilanen antoi pojilleen ohjeen: ”rakkaus, rehellisyys ja raaka-aineet”. Vielä tänäänkin ne ovat meidän yhteinen ohjenuoramme työssä parhaiden makunautintojen puolesta.

Laatu on leipomisen alku ja juuri

Järjestelmä- ja erityisruokavaliosertifioinnit ovat erottamaton osa Moilas-laatua. Jokainen meistä moilaslaisista on sitoutunut niiden asettamiin vaatimuksiin ja jatkuvaan kehittämiseen.

Herkullinen maku ei yksin riitä. Tavoitteemme on varmistaa joka päivä tuoteturvallisuus, tasalaatuisuus sekä hyvät toimintatavat ja tuotantohygienia. Laatu käsittää meillä myös palvelun ja toimitusvarmuuden.

Sertifiointien myötä täytämme laatu- ja tuoteturvallisuusvaatimukset niin kotimarkkinoilla kuin viennissä. Riippumattomat toimijat auditoivat meidän tuotantolaitoksemme ja toimintatapamme vuosittain.

Lähtökohtana HACCP

Laatujärjestelmämme perustuvat omavalvontaa ohjaaviin Codex Alimentariuksen HACCP-periaatteisiin (Hazard Analysis Critical Control Point).

Järjestelmäsertifioinnit

BRCGS

Tuoteturvallisuus on toimintamme ehdoton edellytys. Brand Reputation through Compliance Global Standards (BRCGS) -sertifiointi varmistaa, että kaikkien Moilas-leipomotuotteiden valmistus täyttää maailmanlaajuisen elintarviketurvallisuuden standardin vaatimukset. Sertifioidut järjestelmät varmistavat myös toiminnan jatkuvan kehittämisen. Sertifikaatti on myönnetty sekä Paakarinpolun että Hietatien leipomolle. Riippumaton kolmannen osapuolen suorittama auditointi tehdään vuosittain. Osa auditoinneista on ennalta ilmoittamattomia.

Oiva-valvonta

Oiva on Ruokaviraston koordinoima elintarvikevalvontatietojen julkistamisjärjestelmä, joka kannustaa yrityksiä pitämään huolta elintarvikehygieniasta ja tuotteiden turvallisuudesta. Oiva-arvioinneista vastaavat kuntien elintarvikevalvojat.

Katso tuoreimmat Oiva-raporttimme!

RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil)

Vastuullisuussertifiointi RSPO varmistaa, että Moilas Oy:n käyttämä palmuöljy on tuotettu vastuullisesti ja kestävästi. Palmuöljyn hankinnassa käytössämme on ns. Segregation-vaihtoehto, eli sertifioidun palmuöljyn fyysinen erottelu ei-sertifioiduista palmuöljyn lähteistä.

SEDEX (Supplier Ethical Data Exchange)

Sedex  auttaa yrityksiä johtamaan toimitusketjujensa läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta jakamalla tietoa vastuullisuuteen liittyvistä sertifioinneista ja auditoinneista.

Moilas Oy on Sedex-järjestön jäsen ja jäsenenä voimme jakaa tietoa yhteistyökumppaneillemme sosiaalisen vastuun toteutumisesta yrityksessämme.

SWA (Supplier Workplace Accountability)

McDonald’sin maailmanlaajuinen SWA-auditointi keskittyy työntekijöiden työoloihin. Auditoinnissa varmistetaan työympäristön turvallisuus ja terveellisyys sekä työntekijöiden oikeudenmukainen kohtelu.

SQMS (Supplier Quality Management System)

SQMS on McDonald’sin oma maailmanlaajuinen tuoteturvallisuus- ja laatustandardi. Moilas Oy:n gluteenittoman hampurilaissämpylän valmistus ja tuotehallinta on sertifioitu sen mukaisesti. Auditointi suoritetaan vuosittain.

Asiakasauditoinnit

Useat kotimaiset ja ulkomaiset asiakkaat asettavat sertifioidut laatujärjestelmät tuotantoyhteistyön ehdoksi. Auditointeja tehdään järjestelmäsertifiointien lisäksi myös asiakkaiden itsensä toimesta. Tarkastus voi tapahtua myös ennalta ilmoittamatta.

Erityisruokavaliosertifioinnit

Gluteenittoman tuotteen merkki

Kaikilla Moilas Gluten-Free ja Free From sekä Vaasan Moilas Free From -leipomotuotteilla on Euroopan Keliakialiiton (AOECS-Association of European Coeliac Societies) myöntämä gluteenittoman tuotteen merkin käyttöoikeus. Tuotteet voit tarkastaa Keliakialiiton luettelosta. Merkin käyttöoikeus edellyttää leipomoillamme vuosittain tehtävää AOECS-standardin (AOECS standard for gluten-free food) auditointia. Merkki on osoitus siitä, että tuotteet ja niiden raaka-aineet täyttävät gluteenittomien tuotteiden puhtauden ja lainsäädännön vaatimukset. Elintarvike voi sisältää gluteenia enintään 20 mg/kg (20 ppm, parts per million).

Kaikki raaka-aineemme ovat vehnättömiä, emme käytä myöskään vehnätärkkelystä. Tuotteemme leivotaan täysin gluteenittomissa leipomoissamme Pieksämäellä.

Luomusertifikaatti

Paakarinpolun leipomollamme on luomusertifikaatti. Ruokavirasto tekee vuosittaiset luomutarkastukset leipomolla.

 

Halal-sertifiointi

Halal-ruokavalioon sopivat Moilas Oy:n gluteenittomat leipomotuotteet, jotka eivät sisällä lihaa. Halal-sertifikaatin auditointi suoritetaan vuosittain.