Keväinen rieskavoileipäkakku

Raikas keväinen voileipäkakku valmistuu helposti gluteenittomista kiviarinarieskoista! Tämän suolaisen kakun jujuna ovat raikkaat tsatsikin maut.

Ainesosat

5 kpl (2 pkt) Moilas Gluten-Free Kiviarinarieskoja

400 g bulgarian jogurttia

3 liivatetta (voi jättää pois, mutta helpottaa leikkaamista)

150 g kurkkua

2 rkl kapriksia

1 valkosipulinkynsi

2 tl juoksevaa hunajaa

tuoretta minttua

2 rkl sitruunanmehua

150 g fetaa

maustamiseen suolaa ja mustapippuria

kostuttamiseen maitoa tai kasvislientä

koristeluun esimerkiksi kurkkua, minttua, herneenversoja, oliiveja ja smetanaa

Valmistusohje

Laita jogurtti suodatinpussilla vuorattuun siivilään tai kahvinkeittimen suodatinosaan, ja anna jogurtin valua vähintään kaksi tuntia.

Ota rieskat sulamaan. Laita liivatteet kylmään veteen. Raasta kurkku ja purista siitä pois ylimääräinen neste. Raasta valkosipuli hienoksi. Yhdistä kulhossa valutettu jogurtti, kurkkuraaste, n. 1 rkl hienonnettua minttua, hienonnettu valkosipuli, hunaja ja kaprikset. Kuumenna sitruunanmehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota kuuman sitruunanmehun joukkoon. Kaada liivate-sitruunamehu täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää täytteeseen murustettu feta ja sekoita.

Kokoa rieskavoileipäkakku tarjoilualustalle. Laita alimmaiseksi yksi rieska, ja kostuta se kevyesti esimerkiksi pullasudin avulla. Lisää kerros täytettä ja sen päälle uusi rieska. Kostuta rieska jälleen ja jatka täyttämistä, kunnes täyte on loppu. Peitä rieskavoileipäkakku kelmulla tai kakkukuvulla, ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele haluamallasi tavalla.

Käytetyt tuotteet: