Pastrami-rieskat
Resepti neljälle.
Ainesosat
4 kpl Moilas Free From Rieskaa
1.5 dl paprikatahnaa (katso resepti)
kourallinen baby-pinaattia
240 g naudan pastramia
sormisuolaa
koristeluun yrttejä tai suolaheinää
Valmistusohje
Paprikatahna:
1 paprika
1 valkosipulin kynsi
suolaa
mustapippuria
Laita paprika 180-asteiseen uuniin ja paahda noin 15 minuuttia, kunnes paprika on saanut väriä pintaan ja on pehmennyt. Leikkaa paprika puoliksi pitkittäissuunnassa ja poista siemenet. Hienonna valkosipuli. Laita paprika ja valkosipuli blenderiin ja surauta sileäksi tahnaksi. Vuoraa siivilä harsoliinalla tai aseta siivilään suodatinpussi. Kaada paprikatahna siivilään ja valuta noin 20 minuuttia, kunnes ylimääräinen neste on valunut pois ja paprikaseos on muuttunut tahnamaiseksi. Mausta tahna suolalla ja pippurilla.
Kokoa rieskat: Voitele rieskat paprikatahnalla. Laita rieskoille pinaatin lehtiä ja asettele päälle pastramia. Sirottele lihan päälle sormisuolaa. Koristele yrteillä tai suolaheinän lehdillä.
Resepti: keittiömestari Dominic Brown, B&B Korsman Hanko