Pipari-mustikkakukko
Jouluinen piparkakkutaikinasta tehty mustikkakukko! Helppo ja herkullinen jälkiruoka, joka sopii monelle – gluteeniton, vehnätön ja vegaaninen!
Ainesosat
1 | levy | Moilas Gluten-Free Piparkakkutaikina |
150-200 | g | pakastemustikoita |
0,5 | dl | sokeria |
2 | rkl | perunajauhoja |
HUOM! Pakkauksessa on kaksi taikinalevyä!
Valmistusohje
Sulata mustikat mikrossa. Sekoita niiden joukkoon sokeri ja perunajauho. Sulata piparkakkutaikina paketin ohjeen mukaan. Kaulitse taikina n. 6 mm paksuiseksi, ja leikkaa siitä ympyröitä muotin avulla. Kauli ympyrät hieman litteämmiksi ja painele metalliseen muffinivuokaan. Täytä piparikupit mustikkaseoksella. Kaulitse loput taikinasta n. 3 mm paksuiseksi, ja leikkaa siitä muotin avulla ympyrät kansiksi. Painele kannet kiinni, pistele haarukalla reiät kansiin ja paista 200-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.
Anna jäähtyä hyvin ennen muotista poistoa.
Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
VINKKI! Pipari-mustikkakukot voit valmistaa edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Ennen tarjoilua voit lämmittää kukkoja kevyesti mikrossa.