Tomaatti-mozzarella eväsleivät
Resepti neljälle.
Ainesosat
4 Moilas Tumma pyöreä -leipää
1.5 dl punajuurihummusta (katso resepti)
rucolaa
2 mozzarella palloa
3 tomaattia
Valmistusohje
Punajuurihummus:
1 keskikokoinen keitetty punajuuri
½ sitruunan mehu
½ sitruunan kuori
200 g kikherneitä
1 valkosipulin kynsi
50 g tahini
2 rkl seesamiöljy
2 rkl oliiviöljyä
¼ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl paprikajauhetta
Kuori ja kuutioi punajuuri. Raasta sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Laita blenderiin kaikki aineet. Aja tasaiseksi tahnaksi. Tarkista lopuksi maku ja mausta tarvittaessa.
Kokoa leivät: Leikkaa mozzarella ja tomaatti siivuiksi. Levitä leiville reilu kerros punajuurihummusta Laita hummuksen päälle kerros rucolaa, mozzarellasiivuja sekä tomaattiviipaleita.
Resepti: keittiömestari Dominic Brown, B&B Korsman Hanko