Moilas Gluten-Free
Murotaikina

2 kpl/470 g. Pakaste

Murotaikinasta valmistat helposti erilaisia pikkuleipiä, ja se käy erinomaisesti myös makeiden piiraiden pohjaksi.

Pakkaus sisältää kaksi taikinalevyä à noin 235g.

Valmistettu Suomessa.
Gluteenittoman tuotteen merkki Pakaste

Tämä herkku on:

  • Gluteeniton
  • Vehnätön
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Pähkinätön
  • Soijaton
  • Gluteenittoman tuotteen merkki
  • Pakaste

Ainesosat

Maissitärkkelys, kasvirasva (palmu-, kookos), sokeri, riisijauho, KANANMUNA, perunatärkkelys, rypsiöljy, vesi, aromit, nostatusaineet (E450, E500), sakeuttamisaineet (E415, E464, E466), emulgointiaine (E471), suola, elintarvikeväri (E160a).

Ravintosisältö

Laskennallinen arvo /100 g 1 kpl (235 g)
Energia 1750 kJ / 420 kcal 4113 kJ / 987 kcal
Rasva 19,9 46,8
-josta tyydyttyneitä 5,7 13,4
Hiilihydraatit 56,4 132,5
-josta sokereita 18,9 44,4
Ravintokuitu 0,9 2,1
Proteiini 3,0 7,1
Suola 0,4 0,9
Laktoosi 0,0

Käyttö- ja säilytysohje

Käyttöohje

Murotaikinasta valmistat helposti erilaisia pikkuleipiä, ja se käy erinomaisesti myös makeiden piiraiden pohjaksi. Anna taikinan sulaa joko 3 tuntia huoneenlämmössä tai jääkaapissa 8-10 tuntia. Muista varata gluteenitonta jauhoa (esim. riisijauho) pöydälle taikinan käsittelyä ja kaulitsemista varten.

Paisto-aika pikkuleiville on noin 5-7 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla pikkuleivän koosta ja paksuudesta riippuen. Paistoaika voi vaihdella eri uunien välillä, joten paista aina yksi koepikkuleipä ennen suuremman määrän paistamista. Muropohjaisten, halkaisijaltaan noin 25cm, piiraiden paistoaika on noin 30-35 minuuttia, paistoaika kuitenkin vaihtelee piirakan täytteistä ja paksuudesta riippuen.

Säilytysohje

Säilytys -18°C tai kylmemmässä. Sulanutta tuotetta ei saa jäädyttää uudelleen. Säilytystä huoneenlämmössä tai jääkaapissa ei suositella.

Resepti

Herrasväenleivät: Kaulitse taikina gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla pikkuleipiä. Paista pikkuleivät uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5-6 minuuttia. Laita pikkuleivälle vadelmamarmeladia ja nosta toinen pikkuleipä kanneksi marmeladin päälle. Pyöräytä pikkuleivät sokerissa tai ripottele niiden pinnalle tomusokeria.

Kaneliässät: Ota taikinasta pieniä paloja ja pyöritä taikinapalat ohuiksi tangoiksi. Pyöräytä tangot kaneli-sokeriseoksessa ja muotoile pellille ässiksi. Paista ässiä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5-6 minuuttia.

Suklaahippukeksit: Sekoita taikinan joukkoon rouhittua suklaata. Ota taikinasta paloja ja pyöritä ne käsien välissä palloiksi leivinpaperoidulle pellille. Paina pallot sormin litteiksi. Paista keksejä 200 asteessa noin 6 minuuttia.

Makea piiras: Rasvaa halkaisijaltaan noin 25 cm oleva piirasvuoka voilla tai margariinilla. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille. Lisää haluamasi täytteet ja paista piirasta uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia (paistoaika voi hieman vaihdella täytteistä ja piiraan koosta riippuen). Anna piiraan jäähtyä ennen tarjoilua.

Tilaustiedot

  • GTIN: 6431903726003
  • Tuotenumero: 372600
  • Myyntierä: 8 pakkausta
  • Myyntierä/lava: 112
  • Myyntierän GTIN: 6431906726000
  • Myyntierän tuotenumero: 672600
  • Myyntierän nettopaino: 3760 g
  • Myyntierän bruttopaino: 3920 g

Säilyvyys

365 päivää

Sulatusohje

Taikina sulaa joko kolmessa tunnissa huoneenlämmössä tai jääkaapissa 8-10 tunnissa.