Moilas | Oliivi-cheddarjuustoleivät

Oliivi-cheddarjuustoleivät

Resepti neljälle.

Ainesosat

4 kpl Moilas Kaura 100 -leipää
vihreää tapenadea (katso resepti alla)
4 siivua Cheddar-juustoa
marinoitua punasipulia (katso resepti alla)
rucolaa

Valmistusohje

Vihreä tapenade:

½ dl tuoretta persiljaa
2 dl vihreitä oliiveja
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunan mehua
rouhittua mustapippuria
¾ dl oliiviöljyä

Hienonna persilja. Laita persilja, oliivit, valkosipulin kynsi ja sitruunan mehu blenderiin. Aja hienoksi massaksi. Lisää öljyä ohuena norona ja anna koneen samalla käydä. Mausta mustapippurilla

Kun purkitat oliivitahnan hyvin pestyihin purkkeihin ja suljet ne huolellisesti puhtailla kansilla, tapenade säilyy 2–3 viikkoa jääkaapissa.

Marinoitu punasipuli:

2 kpl punasipulia
½ dl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria

Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta kattilassa etikka ja sokeri. Lisää joukkoon punasipulit. Kiehauta vielä. Anna punasipulin jäähtyä. Jäähdytä punasipuli kunnolla jääkaapissa ennen kuin alat täyttämään leipiä, ainakin tunnin ajan. Marinoitu punasipuli säilyy jääkaapissa noin 2–3 viikkoa.

Kokoa leivät: Levitä Kaura 100 -leiville tapenadea. Laita tapenaden päälle juustosiivu, kourallinen rucolaa ja viimeiseksi punasipulia. Laita lopuksi leivän kansi päälle.

Resepti: keittiömestari Dominic Brown, B&B Korsman Hanko

Käytetyt tuotteet: