Vegaaniset korvapuustit
Gluteenittomat ja vegaaniset korvapuustit vetävät vertoja tavallisillekin korvapuusteille.
Ainesosat
Taikina:
2½ dl lämmintä vettä
25 g tuoretta hiivaa
1 tl kardemummaa
2 tl tummaa siirappia
6 dl Moilas Pulla & Munkki Mix -jauhoseosta
75 g maidotonta margariinia
Pöydälle leivontaan gluteenitonta jauhoa (esim. riisijauhoa)
Täytteeksi maidotonta margariinia, sokeria ja kanelia
Voitelu ja koristelu:
1 tl tummaa siirappia
2 rkl kuumaa vettä
1 tl sokeria
raesokeria
Valmistusohje
Liuota hiiva lämpimään veteen ja lisää joukkoon siirappi ja kardemumma. Sekoita taikinaan noin puolet jauhoista koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti muutaman minuutin ajan. Älä kohota taikinaa vaan leivo siitä heti pullia.
Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen suorakaiteenmuotoiseksi, noin ½ sentin paksuiseksi levyksi. Huolehdi, että jauhoja on kaulinnan aikana koko ajan taikinan alla. Levitä taikinan päälle pehmeää margariinia ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Rullaa taikina tiukahkoksi rullaksi ja leikkaa rulla korvapuusteiksi vinoittain. Aseta pullat leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuutin ajan. Valmista kohotuksen aikana voiteluun tarkoitettu neste sekoittamalla siirappi ja sokeri kuumaan veteen, anna jäähtyä. Voitele kohonneet pullat ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-17 min, tarkkaile paistoa, sillä paistoaika voi vaihdella uunikohtaisesti.