Ainesosat
Tattarijauho, kuivattu hapantaikinajuuri (riisi, tattari, quinoa), täysjyväriisijauho, perunatärkkelys, perunakuitu, perunahiutale, sakeuttamisaineet (E466, E464, E415), psyllium, suola.
Ravintosisältö
Laskennallinen arvo | /100 g | |
---|---|---|
Energia | 1440 kJ / 340 kcal | |
Rasva | 1,9 | |
-josta tyydyttyneitä | 0,4 | |
Hiilihydraatit | 69,9 | |
-josta sokereita | 0,2 | |
Ravintokuitu | 7,9 | |
Proteiini | 7,0 | |
Suola | 1,9 | |
Laktoosi | 0,0 |
Käyttö- ja säilytysohje
Säilytysohje
Säilytys kuivassa ja viileässä.
Resepti
Hapanleipätaikina
5-5½ dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuoretta hiivaa
7 dl Moilas Gluten-Free Hapanleipäjauhoseosta
Liuota hiiva veteen. Sekoita jauhot veteen muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa lopuksi muutaman minuutin ajan voimakkaasti sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella. Älä kohota taikinaa tässä vaiheessa, vaan leivo siitä heti leipää. Voit tehdä taikinasta esimerkiksi pyörteitä limppuja, reikäleipiä tai pieniä leipäsiä. Litteät leivät kannattaa pistellä haarukalla ennen kohotusta. Kohota leipiä lämpimässä paikassa leivinliinan alla 40 – 45 minuuttia.
Paista leipiä 250 asteessa uunin keskitasolla 40 – 50 minuuttia (litteät leivät noin 40 min ja pyöreät limput noin 50 min). Mikäli leivät alkavat ottaa pintaansa voimakkaasti väriä, voi uunin lämpötilan laskea paiston loppuvaiheessa 225 asteeseen.
Huom! 1 dl jauhoseosta painaa noin 73 g.
Tilaustiedot
- GTIN: 6431902120024
- Tuotenumero: 212002
- Myyntierä: 10 pakkausta
- Myyntierä/lava: 48
- Myyntierän GTIN: 6431905120038
- Myyntierän tuotenumero: 512003
- Myyntierän nettopaino: 6000 g
- Myyntierän bruttopaino: 6440 g
Säilyvyys
365 päivää